World EV Day

Hur kan World EV Day främja elbilsmarknaden?

Hur kan World EV Day främja elbilsmarknaden?

Det finns många goda ändamål som har fått en särskild dag tillägnad sig, med ett framstående miljöexempel i Earth Day, som har funnits sedan 1970 och infaller varje år den 22 april.

Men medan den dagen kan lyfta fram allmänna frågor om bevarande och miljön, har ett nyare datum inrättats för att främja ett av de mest praktiska stegen som kan tas för att skydda vår planet – avkarboniseringen av vägtransporter genom användningen av elbilar, med stöd av den växande infrastrukturen för elbilsladdning.

Den femte World EV Day äger rum den 9 september i år, och evenemanget har redan tillskrivits att ha stimulerat politiska diskussioner, från det brittiska parlamentet till talespersoner i Vita huset. Denna uppmärksamhet kan bidra till att skapa globalt momentum för övergången från diesel och bensin till el, med fler laddningspunkter och fler elbilar på vägarna.

Det drivs av det hållbara medieföretaget Green TV, vilket ger en ökad potentiell räckvidd, med planer som redan utformas för World EV Day 2025, inklusive en turné med stöd av kända personer.
Som med alla organisationer som driver en specifik fråga, är frågan om detta verkligen gör skillnad.

Forskning från hela världen har visat på betydande variationer i elbilsanvändning i olika delar av världen. Till exempel noterade

World Population Review att vid slutet av 2021 var landet med det högsta antalet batteridrivna elbilar Kina, även om detta naturligtvis var ett absolut antal i världens då fortfarande mest befolkade land.

Däremot har användningen varit låg i Nordamerika, inte minst i USA, där billig bensin och brist på laddningsinfrastruktur har hållit tillbaka framstegen. I Europa har dock användningen varit betydande, och kontinenten stod för 32 procent av världens elbilar i slutet av 2021.

Det som är tydligt är att riktningen går mot en värld fylld av elbilar. Evenemang som World EV Day kan bidra till att fortsätta fokusera uppmärksamheten hos regeringar, biltillverkare och förare för att påskynda utvecklingen mot detta mål.

Läs nästa

Batterigenombrott är goda nyheter för elbilar

Kontakt oss

Har du några frågor eller funderingar?

Skicka oss ett meddelande eller ring oss.
Tel: 08 - 502 78 648
E-post: info(@)eviq.se 
Chatta med oss mellan 09:00 -16:00